Het is Sinterklaastijd en dus tijd voor kruidnoten, borstplaat en ander zoet. Kruidnoten zijn zelfgemaakt zoveel lekkerder en bovendien een leuk werkje. Hup, opstaan en gewoon even maken. Ook nog eens leuk om met jonge kinderen in de keuken de deegballetjes te draaien.

Kruidnoten

Nodig voor ongeveer 80 kruidnoten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donderbruine basterdsuiker
  • 10 gram koekkruiden of speculaaskruiden
  • 150 gram roomboter in kleine blokjes
  • 4 eetlepels melk

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 175º C
  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed goed door tot een soepel deeg
  • Je kunt eventueel nog wat melk toevoegen als het wat uit elkaar valt
  • Draai kleine bolletjes en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier
  • Duw de bolletjes een beetje plat
  • Bak in 15-20 minuten gaar

Bron: Koken met Karin

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.