Mango-fool

Een romig dessert met fruit noemen de Engelsen een Fool. Deze mango-fool is zo eenvoudig te maken en je hebt er maar 3 ingrediƫnten voor nodig. Dit is een basisrecept maar je kunt het zo spannend maken als je zelf wilt. Het is gewoon een toetje van fruit met slagroom.

Deze fool kun je natuurlijk ook maken met ander fruit, zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen. De slagroom kun je ook vervangen door yoghurt of een mengsel van room en yoghurt. Een lekkere toevoeging is kardemom of kaneel.


mango-fool fruittoetje

Nodig voor mango-fool

4 personen

  • Verse grote, rijpe mango
  • 1-2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 300 ml slagroom

Recept mango-fool

Schil de mango en snijd het vruchtvlees voorzichtig van de pit. Een kwart van het vruchtvlees snijd je in plakjes en de rest in stukken. De plakjes zet je apart en de stukken pureer je met een blender of keukenmachine tot een gladde puree. Proef en voeg eventueel nog wat suiker toe.

Klop de slagroom en spatel driekwart van de puree door de opgeklopte room.

Verdeel de mangoroom over mooie glazen kommetjes en schep de rest van de mango erop. Versier met de plakjes mango.


Dit vind je misschien ook leuk...