Gek op koffie en dol op ijs. In de zomer rijden we vaste prik naar de ijssalon in het dorp 7 kilometer verderop. Steevast nemen we altijd een ijscappuccino, de luxe weliswaar, en genieten op het terras van deze verkoeling. Inclusief een brain freeze, oei. Maar waarom niet zelf maken dacht ik opeens. Het zijn maar een paar ingrediƫnten en nou vooruit dan, ook nog wat kaneel. Ik had voor 2 glazen een grote kop koffie gebruikt en dat was goed maar dan heb je wel een rietje nodig. Niks mis mee maar de volgende keer neem ik een espresso kopje voor 2 glazen ijscappuccino. Het is maar wat jij lekker vindt. Ik zou zeggen; probeer het uit!

Ijscappuccino

Nodig voor ijscappuccino

2 glazen – bereidingstijd 5 minuten

  • 1 kop sterke koffie
  • vanilleroomijs
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • snufje kaneel

IJscappuccino

  • Zet een kop sterke koffie
  • Klop de slagroom stijf en doe daar ook wat kaneel bij. Schep het in een slagroomspuit
  • Verdeel de koffie over de 2 glazen
  • Schep in elk glas 2 bollen vanilleroomijs
  • Spuit slagroom op het ijs