Perenstrudel

Perenstudel of perenvlecht, ik weet niet hoe ik deze creatie moet noemen eigenlijk. Maar dat maakt zegt niets over de smaak en die is super! Ingewikkeld is het niet maar je hebt wel lekkere ingemaakte peren nodig voor de vulling. En dat komt goed uit want de kelder staat vol met zelf ingemaakte peren van de zomeroogst 2019. En dan heb je met ook nog eens bladerdeeg in huis in een handomdraai iets voor bij de koffie. Voor de leukigheid heb ik er een vlecht van gemaakt. Beetje poedersuiker en klaar. Het oog wil toch ook wat?

Perenstrudel

Nodig voor perenstudel

  • 1 rol bladerdeeg uit de koeling (veganistisch) of de roomboterplakjes uit het vriesvak
  • peren op siroop
  • krentjes
  • poedersuiker
  • 1 ei

Zo maak je de perenstudel

Heel simpel….De oven voorverwarmen op 200 graden. Rol het deeg uit en leg in het midden over de hele lengte de peren dakpansgewijs. Laat de boven- en onderrand vrij. Strooi wat krentjes over de peren en snijd het deeg met een mes of een pizzasnijder in tot de peren. Op de foto zie je wel wat ik heb gedaan. Vlecht het deeg met de reepjes een beetje schuin over elkaar en smeer in met een losgeklopt eitje.

Plaats de vlecht in de oven en bak op 200 graden goudbruin. Gewoon even de oven in de gaten houden. Strooi er poedersuiker overheen.

perenstrudel perenvlecht

Door Angeli