Mmmm, de lekkere geuren van het najaar hangen weer in de keuken. Het is weer tijd voor stoofpotjes, draadjesvlees en natuurlijk speculaas. Wat denk je van een speculaastaart met peren en amandelspijs. Klinkt goed he? De speculaastaart maak je niet van speculaaskoekjes maar met speculaaskruiden en natuurlijk maak je amandelspijs lekker zelf. Maar kant en klare spijs is ook goed hoor. De taart is niet zo heel erg zoet. De zoetigheid die je proeft komt van de jam en de peren.
Nodig voor speculaastaart
8 personen – bereidingstijd 80 minuten
- 4 grote handperen, Doyenne
- beetje citroensap
- 150 gram amandelspijs
- 150 gram boter
- 4 eieren
- mespuntje zout
- 4 eetlepels abrikozenjam
- 2 eetlepels speculaaskruiden
Recept speculaastaart met peren en amandelspijs
- Oven verwarmen op 160º C
- Mix amandelspijs met de boter tot een romige massa
- Klop 1 voor 1 de eieren door de romige massa en daarna de bloem, abrikozenjam, zout en speculaaskruiden.
- Schil de peren en snijd in vieren en verwijder het klokhuis. sprenkel er wat citroensap overheen
- Schep het beslag in een lage springvorm (doornede 26 cm)
- leg de peren op het beslag en schuif de vorm in het midden van de oven.
- Bak de taart 50 minuten goudbruin en gaar