Hoe leuk is het om per persoon een potje appeltaart te serveren. Ik zag het idee ooit een keer in een tijdschrift en besloot er mijn eigen versie van te maken. Je hebt er haast geen werk aan want je hoeft niets te kneden doet alle ingrediënten in laagjes in een glazen jampotje. Het uurtje in de oven gaart de appeltjes en doordat de boter die bovenop komt smelt krijg je een soort applecrumble. Je kunt er je verschillende smaakjes en textuur bij doen zoals rozijnen en noten of gember. Havervlokken helemaal bovenop maken het lekker krokant. Een uurtje in de oven, even afkoelen en klaar.

Nodig voor een potje appeltaart

4 personen

  • 2 appels
  • 4 bolletjes stemgember
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel kaneel (naar smaak)
  • 8 amarettikoekjes
  • 120 gram bloem
  • 1 theelepel wijnsteenpoeder of bakpoeder
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 120 gram rietsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels havervlokken
  • zout
  • citroensap
  • 4 jampotjes

Zo maak je het potje appeltaart

  • Oven voorverwarmen op 175º C
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in kleine blokjes en verdeel ze over de jampotjes
  • Snijd de stemgember heel fijn
  • Verdeel kaneel, rozijnen en de gember over appelblokjes
  • Verbrokkel de amaretti koekjes en leg de grove kruimels op de appelblokjes
  • Meng bloem, suiker, wijnsteenpoeder amandelpoeder en zout
  • Verdeel het bloemmengsel over de potjes
  • Schep per potje boter er bovenop en eindig met havervlokken
  • Plaats op de bakplaat midden in de oven en bak de appeltaartjes een uur.
  • Serveer lauwwarm als dessert of gewoon bij de koffie of thee!

Bron: Landleven magazine

Door Angeli