Biscotti amaretti. Vertaald zijn het bittere koekjes. Het zijn harde amandelkoekjes die op kruidnootjes lijken maar naar bitterkoekjes smaken. Je krijgt er meestal een bij een kopje koffie, espresso of cappuccino in een Italiaans restaurant. Als je het treft dan zijn ze a la casa, huisgemaakt dus. En dan zijn ze ook het lekkerst.

De smaak lijkt wel op onze Hollandse bitterkoekjes maar de amaretti zijn harder gebakken en officieel gemaakt van bittere amandelen. Lekker? Ik zeg ja! Maar ik ben niet geheel betrouwbaar want ik vind alles lekker. Je maakt ze van amandelen, al dan niet zelf gemalen.

Als je alle ingrediënten mengt dan lijkt het op amandelspijs. Officieel hoor je dus bittere amandelen of abrikozen pitten te gebruiken maar in Nederland en België zijn ze moeilijk te verkrijgen. Abrikozen pitten zit heel veel vitamine B17 maar in ons lichaam wordt deze vitamine gesplitst waarbij cyanide ontstaat. Giftig dus als je er teveel van eet. Ik gebruik gewoon amandelmeel en als je het bitter wilt dan kun je een paar druppels bitteraroma toevoegen. Te koop in natuurwinkels en online zag ik. Lekker met een glaasje amaretto en een kopje koffie of espresso.

Biscotti amaretti

Nodig voor biscotti amaretti

Circa 50 stuks

  • 100 gram amandelmeel
  • 20 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1 eiwit
  • snufje zout

Zo maak je biscotti amaretti

  • Verwarm de oven op 200º C
  • Meng amandelmeel met bloem en suiker in een keukenmachine
  • Voeg terwijl de keukenmachine draait het eiwit en zout toe
  • Je hebt nu een kleverige bal die op amandelspijs lijkt
  • Leg bakpapier op een bakplaat
  • Draai circa kleine bolletjes die op kruidnootjes lijken
  • Leg de bolletjes op de bakplaat. Let op, niet tegen elkaar want ze groeien nog iets in de oven
  • Bak 10 minuten