Appelroostaart met rode rozen

Een appeltaart ziet er altijd smakelijk uit maar deze appelroostaart is echt mooi! De structuur van het deeg is wel anders want het is meer een luchtige cake. De roosjes zijn echt simpel om te maken en je kunt er je hele taart vol mee zetten maar 1 grote in het midden omringd door wat kleinere is ook erg mooi. Moeilijk? Nee hoor. Veel werk? Alleen de roosjes maken. Het recept heb ik gevonden op een Italiaanse website.  Die versie bevat noten maar die had ik niet meer. Je kunt ze ook weglaten. Verder gebruikte ik rode appels want dan krijg je ook het effect van rode roosjes in de taart. Vind je hem niet schattig? Ook leuk om cadeau te geven trouwens.

Appelroostaart

Nodig voor appelroostaart

  • Beslag
    • 300 gram bloem
    • 200 gram basterdsuiker
    • 3 grote eieren
    • 100 gram boter
    • rasp van 1 citroen
    • snufje zout
    • 1 theelepel kaneel
    • 9 gram bakpoeder
    • 2 kleine appels
    • geschaafde amandelen
  • Appelroosjes
    • 2 rode appels
    • 400 ml water
    • 200 gram suiker
    • snufje kaneel

Zo maak je appelroostaart

  • Appelroosjes maken
    • Zet het water met suiker en kaneel op voor de appelroosjes. Als het kookt zet je het op een lager vuur
    • Snijd de appels in kwarten en verwijder de pitjes
    • Snijd de kwarten in hele dunne plakjes van ongeveer 2 mm
    • Kook in delen de appelplakjes gaar, dat duurt ongeveer 2 minuten. Kijk en probeer maar.
    • Schep de appelplakjes uit de pan en leg op een theedoek
    • Leg de plakjes dakpansgewijs in 5 lange rijen, 1 langer dan de overige 4. Dat wordt de grote roos in het midden
    • Rol de lange strook appelplakjes op en voila, je hebt een roosje
    • Bewaar de siroop want dat is straks lekker over de taart
  • Beslag
    • Verwarm de oven op 180ºC
    • Klop de eieren met de suiker licht en luchtig
    • Smelt de boter op een laag vuur en laat iets afkoelen
    • Voeg kaneel, citroenrasp, snufje zout en de boter toe aan het eimengsel en klop kort door
    • Spatel de bloem met het bakpoeder er door
    • Snijd de kleine appeltjes in dunne plakjes en schep ook deze door het beslag
    • Beboter een springvorm (24 cm doorsnede) of bekleed de bodem met bakpapier en smeer de randen in met boter
    • Schep het deeg in de springvorm en duw de grote roos in het midden en de overige er omheen. Niet te diep van het deeg gaat nog rijzen
    • Strooi er wat amandelschaafsel over
    • Bak de taart in 30-35 minuten. Controleer met een sateprikker of ie gaar is
    • Laat afkoelen en bestuif met poedersuiker

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.