Rabarbertaart

Ik heb een rabarberplantje in de tuin. Een paar jaar geleden geplant en hij geeft elk jaar steeds meer stengels. Ook komt er een enorme bloem in met een lange stengel van zeker 2 meter. Aangezien het rabarberseizoen nu op zijn eind loopt heb ik de oogst maar binnen gehaald. Totaal van 1 plant heb ik bijna een kilo rabarber.

Eerder maakte ik al een rabarber-aardbeiencrumble maar nu maak ik een gewone rabarbertaart die er uitziet als een Hollandse appeltaart. Natuurlijk met heel veel suiker anders wordt het te zuur. Voor deze taart heb ik niet alle rabarberstengels nodig dus de rest gebruik ik om rabarber-aardbeienjam te maken. Maar nu eerst de rabarbertaart met natuurlijk zelfgemaakt taartdeeg.

Rabarbertaart

Nodig voor rabarbertaart

  • Deeg:
    • 250 gram bloem
    • 125 gram boter
    • 200 gram suiker
    • 1 ei
  • Vulling:
    • 650 gram rabarber
    • 1 theelepel kaneel
    • geraspte schil van een sinaasappel
    • 200 gram suiker
    • 1 losgeklopt ei
    • 1 beschuit

Rabarbertaart maken

  • Maak het deeg door de suiker met het ei wit en schuimig te koppen
  • Voeg de bloem toe en een snufje zout
  • Mix tot een kruimeldeeg en kneed met de hand de boter snel tot een bal
  • Bewaar in huishoudfolie in de koelkast, 30 -60 minuten
  • Warm de oven voor op 200┬║ C
  • Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem
  • Bekleed de vorm met 2/3 van het deeg en verkruimel de beschuit erover
  • Prik met een vork wat gaatje in de deegbodem en laat nog even in de koelkast rusten
  • Schil de rabarber niet maar was de stengels en snijd in dunne plakjes
  • Meng de rabarber met de suiker, sinaasappelrasp en kaneel
  • Haal de vorm uit de koelkast en schep de rabarbervulling erin
  • Rol het overige deeg met 2 handen tot strookjes en maak een ruitpatroon op de taart
  • Smeer in met een losgeklopt ei
  • Bak in de oven tot de vulling bubbelt en het deeg goudbruin is
WRITTEN BY

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.