Asperges met eiersaus

Nu kan het nog. Hollandse asperges eten dus even snel naar de boer geweest om een kilo ongeschilde exemplaren te kopen. Tegenwoordig hebben zelf boeren van die automaten waar je aardbeien, eieren en asperges uit kunt halen. Handig dan je niet meer afhankelijk bent van de openingstijden van de boerderijwinkel. Onpersoonlijk maar wel handig. Ik ga voor een persoonlijk contact en buiten dat wil ik altijd ongeschilde asperges kopen. Die schillen en het kontje geven juist extra smaak!

Nu waren ze met € 9,00 per kilo ietsje goedkoper dan 2 weken geleden bij de aspergeteler met zijn € 16,00. Nou was het daar toch al geen succes tijdens de open dag die georganiseerd was met de opening van het aspergeseizoen. Super mooi dakterras en heerlijk weer was het. Je kon een tour maken naar de aspergevelden, er was muziek, roofvogels…zielig helaas….., en hapjes en drankjes. Helaas was niemand ervaren in de bediening en was het een chaos. Mensen liepen weg zelfs nadat ze hun bestelling geplaatst hadden. Vond ik asociaal maar wij zaten ook al meer dan een uur te wachten op ons kopje koffie. Niets meer en niets minder, hoe moeilijk kan het zijn. Mensen naast ons stonden op en vertrokken gewoon zonder iets te zeggen. Tegen mijn principe in hebben wij dat ook gedaan ik vond wel dat ik dat op zijn minst moest gaan zeggen tegen de bediening. Men was natuurlijk not amused maar ja ze waren na ruim een uur nog steeds niet begonnen aan de koffie. Bestelling geannuleerd dus. Ik zal geen namen noemen maar ik ga er in ieder geval nooit meer heen.

Asperges met eiersaus

Nodig voor asperges met eiersaus

bereidingstijd 20 minuten – hoeveelheden heb ik per persoon aangegeven en kun je zelf berekenen naar aantal

  • Gebruik 250 gram asperges per persoon
  • Gebruik 1 ei per persoon
  • 25 gram echte boter per persoon
  • Bieslook

Asperges met eiersaus

  • Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en schil ze
  • Breng water aan de kook met de schillen en de aspergekontjes
  • Laat 10 minuten koken
  • Haal de schillen eruit en voeg de geschilde asperges toe
  • Kook 10 minuten en de het vuur uit/ Laat nog 20 minuten met deksel op de pan staan
  • Kook de eieren hard en prak ze fijn
  • Maak de eiersaus door boter te smelten en de geprakte eieren erin te verwarmen
  • Schep de asperges uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken
  • Serveer met de eiersaus en bestrooi met bieslook

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.