weergegeven: 1-21 van 21 resultaten
Ossobuco uit Milaan
Pasta

Ossobuco Milanese

Altijd al willen maken maar het kwam er nooit van. Ossobuco uit mijn Italiaanse Bijbel Il Cucchiaio d’Argento. Ossibuchi alla Milanese. Nu woon ik tegenwoordig bij een grote vleesboerderij waar …

Pasta carbonara met rookvleekblokjes
Pasta

Pasta carbonara

Pasta carbonara is met spekjes of pancetta. Eet je geen varkensvlees dan eet je ook geen pasta carbonara. Tenminste als je geen goede vervanger voor spekjes hebt, dan natuurlijk wel. …

Cannelloni met spinazie en ricotta
Pasta

Cannelloni met spinazie en ricotta

Maak in het weekend samen met je kinderen deze cannelloni met spinazie en ricotta. Van dit eenvoudig Italiaans ovengerecht wordt iedereen blij! Het is zo lekker zacht van smaak en …

Pasta met olijven
Pasta

Pasta met olijven

Onderweg van werk naar huis heb ik tijd zat om na te denken. In anderhalf uur en 150 kilometer lang gaan alle indrukken van die dag door me heen maar …

Spaghetti met tonijn
Pasta

Spaghetti met tonijn, citroen en rucola

Spaghetti con tonno, limone e rucola. Wat mij betreft een variant op spaghetti aglio, olio en peperonchino. Simpel en heel belangrijk voor een gewone werkdag, heel snel klaar. Eenvoud op …

Tagliatelle pasta zelf maken
Pasta Zelf maken

Tagliatelle maken

Zelf pastadeeg maken een leuk werkje. Je moet wel de ruimte hebben en een goede ondergrond om een pastamachine goed vast te kunnen klemmen. Je kunt  natuurlijk net als de …

Penne arrabbiata
Pasta

Penne all’arrabbiata

Penne all’arrabbiata is een supergemakkelijke vegetarische pastaschotel. Met maar enkele ingrediënten zet je een pittige maaltijd op tafel. Deze Romeinse arrabbiatesaus heeft een min of meer verplicht ingrediënt namelijk een …

Pastataart
Pasta

Pastataart

Ik wilde mijn gebruikelijk bordje pasta eens een keer anders presenteren. Het oog wil namelijk ook wat zal ik maar zeggen. Waarom niet een taart maken van pasta?  Ooit heb …

Pasta pesto
Pasta

Pasta pesto

Pasta kan ik elke dag wel eten. Maakt niet uit welke saus of groente erbij. Pasta pesto is zo lekker als je verse ingrediënten gebruikt. Het lekkerst is het om …

Malse kip
Pasta

Malse kip met pasta en abrikozen

De Hacheebonbon van Slagerij Wilde bestaat voor  55 procent uit pure chocolade met daaraan kruiden toegevoegd. De bonbon zorgt voor fijne smaak en binding in stoofgerechten en sauzen. Vanwege een …

Ravioli-met-paddestoelen
Pasta

Boerenravioli met paddestoelen

Ravioloni rustici ai funghi, boerenravioli met paddestoelen. Lekker nu midden in het najaar met een groot aanbod van diverse soorten paddestoelen. Het recept zegt gedroogde paddestoelen maar ik heb liever …

Paccheri
Pasta

Paccheri con Ragù alla Napoletana

Paccheri con Ragù alla Napoletana, oftewel grote pastabuisjes met Napolitaanse rundvleessaus. Het is waarschijnlijk afgeleid van het Franse ragout alhoewel dat meer een stoofschotel is dan een saus. Het is …

Pasta aglio e olio
Pasta

Spaghetti aglio, olio e pe­pe­ron­ci­no

Hoe simpel kan het zijn? Spaghetti aglio e olio is een binnen-10 minuten-klaar-gerechtje. Ik neem meestal spaghetti integrale, de volkoren versie dus. Net als bruin brood beter is dan wit …

Pasta met garnalen
Pasta

Pasta met garnalen

Tijdens een gezellig tapas avondje had ik onder andere garnalen met lekker veel knoflook, een rode peper en goede olijfolie op tafel gezet. Heerlijk met stokbrood. Maar aangezien ik weer …

Spaghetti met gehaktballetjes
Pasta

Spaghetti con le polpette

Oftewel spaghetti met gehaktballetjes. Italianen eten pasta met saus, niet andersom. Ook in mijn recept niet erg veel saus. Ik heb altijd basilicum, gehakt en kilo’s gedroogde pasta in huis. …