Categorie: Pasta

O jee die heerlijke pasta’s zijn niet weg te denken uit de Italiaanse keuken en ook niet uit de mijne. Regelmatig maak ik ze zelf. Gnocchi, tagliatelle, lasagnebladen, canneloni…… Ik ben er dol op en zeker als ik ze zelf maak. Moeilijk is het zeker niet en de ingrediënten heeft iedereen standaard in huis.

Ossobuco Milanese

Altijd al willen maken maar het kwam er nooit van. Ossobuco uit mijn Italiaanse Bijbel Il Cucchiaio d’Argento. Ossibuchi alla Milanese. Nu woon ik tegenwoordig bij een grote vleesboerderij waar…

Pasta carbonara

Pasta carbonara is met spekjes of pancetta. Eet je geen varkensvlees dan eet je ook geen pasta carbonara. Tenminste als je geen goede vervanger voor spekjes hebt, dan natuurlijk wel.…

Cannelloni met spinazie en ricotta

Maak in het weekend samen met je kinderen deze cannelloni met spinazie en ricotta. Van dit eenvoudig Italiaans ovengerecht wordt iedereen blij! Het is zo lekker zacht van smaak en…

Pasta met olijven

Onderweg van werk naar huis heb ik tijd zat om na te denken. In anderhalf uur en 150 kilometer lang gaan alle indrukken van die dag door me heen maar…

Spaghetti met tonijn, citroen en rucola

Spaghetti con tonno, limone e rucola. Wat mij betreft een variant op spaghetti aglio, olio en peperonchino. Simpel en heel belangrijk voor een gewone werkdag, heel snel klaar. Eenvoud op…