Bokkenpootjes wilde ik altijd nog eens zelf maken. Tijd om aan de slag te gaan dus. Bokkenpootjes zijn 2 amandel meringues die aan de uiteinden in chocolade zijn gedompeld. De 2 koekhelften worden met botercreme aan elkaar geplakt. Met abrikozengelei kan het trouwens ook. Ik maakte botercreme, maar als je abrikozenjam gebruikt ben je sneller klaar. Dit keer had ik wel amandelmeel in huis maar nu was ik het amandelschaafsel weer vergeten. Maakt niet uit. Ze staan dus op de foto zonder amandelen. Het biscuitdeel van het recept komt van Heel Holland Bakt en de vulling is mijn botercreme.

Bokkenpootjes

Nodig voor 20 bokkenpootjes

  • 130 gram amandelmeel
  • 55 gram poedersuiker
  • 30 gram bloem
  • 5 eiwitten
  • zout
  • 170 gram suiker
  • 50 gram geschaafde amandelen, die ik vergeten was dus
  • 200 gram chocolade
  • Banketbakkerscreme
    • 1 vanillestokje
    • 250 ml melk
    • 2 eidooiers
    • 1 eetlepel bloem
    • 50 gram suiker
  • Botercreme
    • 250 gram boter
    • 250 gram banketbakkerscreme
    • 60 gram poedersuiker

Zo maak je de bokkenpootjes

  • Verwarm de oven op 180º C
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf
  • Voeg beetje bij beetje de suiker al roerend toe
  • Meng in een andere kom de bloem, amandelmeel en poedersuiker
  • Schep het amandelmeelmengsel voorzichtig door de eiwitten, het moet luchtig blijven
  • Doe het mengsel in een spuitzak met grote spuitmond en spuit op bakpapier langwerpige staafjes
  • Bak de biscuitjes 15 minuten lichtgekleurd in de oven
  • Laat afkoelen
  • Maak ondertussen de vulling
    • Voor het banketbakkersroom kook je de melk met het merg van het vanillestokje en het vanillestokje zelf
    • Klop de 2 eidooiers los met de suiker en schep de bloem er doorheen
    • Schenk een beetje melk bij de eieren en roer goed
    • Schenk het mengsel bij de melk in de pan en laat even inkoken
    • Laat afkoelen
  • Maak de botercreme
    • Roer de boter los met de poedersuiker
    • Voeg de banketbakkersroom toe en meng goed
  • Schep de botercreme in een spuitzak en spuit op de koekhelften
  • Plak het andere koekje er tegenaan
  • Smelt de chocolade au-bain-marie
  • Doop de uiteinden van de bokkenpootjes er in en laat op bakpapier uitharden