Bramentaart zonder oven

Meters kooktijdschriften heb ik. Soms vergeet ik dat ik ze heb en soms blader ik er nog eens doorheen. Zo ook deze keer. Ik zag in mijn fotobestand een heerlijk gerecht maar ik kon ook echt niet meer vinden waar ik vandaan had. Ondertussen heb ik het niet meer gevonden maar mijn oog viel op deze bramentaart zonder oven. Dat zag er superlekker en aantrekkelijk uit! Die warme kleuren en ook nog eens zonder oven te maken. En lekker dat ie was…..

Brramentaart zonder oven

Nodig voor de bramentaart zonder oven

  • 300 gram dadels zonder pit
  • 200 gram walnoten
  • 150 gram biscuitjes
  • 500 gram bramen (uit de vriezer kan ook)
  • zout
  • 1/2 citroen
  • 120 gram mascarpone
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 4 blaadjes gelatine

Zo maak je de bramentaart zonder oven

  • Hak de dadels met de walnoten, zout en biscuitjes fijn in een keukenmachine
  • Verdeel het mengsel over de bodem van een taartvorm met uitneembare bodem
  • Druk goed aan en zet de vorm minstens 30 minuten in de koelkast
  • Was de bramen en dep ze voorzichtig droog
  • Pers de citroen uit
  • Pureer 300 gram bramen met het citroensap, mascarpone en de poedersuiker
  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit en roer door het bramenmengsel
  • Week de gelatineblaadjes 15 minuten in koud water
  • Los de blaadjes gelatine op met het aanhangend vocht in een pannetje op een laag vuurtje
  • Roer een beetje van het bramenmengsel er doorheen
  • Roer het gelatinemengsel door het overige bramenmengsel
  • Neem de taartbodem uit de koelkast en schenk de bramenvulling in de taartbodem en laat ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier met de overige bramen.

You may also like...