Kweepeercakjes

KweepeercakjesMet kilo’s kweeperen waar geen einde aan lijkt te komen dit jaar ga ik nu na de kweeperenjam en kweeperensiroop nu voor de kweepeercakejes. Het recept staat op kweepeer.nl maar is uiteindelijk van Fatima. Vooral door het gebruik van specerijen als kaneel, gember en kardemom kon ik het niet te weerstaan om rauw beslag te eten….zo ontzettend lekker al! Het meest werk gaat zitten in het schillen en snijden van de knetterharde kweeperen. Aangezien er maar 400 gram kweeperen nodig is voor 12 cakejes en het dus niet echt opschiet met het slinken van de berg besluit ik om er 36 te maken. Dat is precies het aantal papieren muffinvormjes ik nog heb. Dus alles maal 3. Geen zorgen, onderstaande hoeveelheid is voor 1 superlekkere cakejes. Je kunt er trouwens ook 1 grote cake van maken. Gebruik dan een cakevorm van 24 cm.

Nodig voor kweeperencakejes

12 stuks – bereidingstijd 30+20 minuten

  • 400 gram kweeperen
  • 200 gram water
  • 100 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 7 gram vanillesuiker (1 zakje)
  • 1/2 theelepel bakpoeder (ik gebruik wijnsteenpoeder)
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 100 gram volle yoghurt
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel kardemom
  • Geroosterd amandelschaafsel

Kweepeercakejes maken

  • Schil de peren,verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in blokjes van 1×1 cm ongeveer
  • Doe het water en 200 gram suiker samen met de kweeperenblokjes in een pan en kook ze op een laag vuurtje gaar.
  • Verwarm de oven alvast voor op 170º C
  • Schep de kweeperen eruit om uit te lekken en laat ze afkoelen
  • De overgebleven siroop in de pan kook je nog 10 minuten flink in.
  • Doe alle droge ingrediënten behalve het amandelschaafsel in een grote beslagkom en meng even
  • Voeg de boter, eieren en yoghurt toe en draai en met de keukenmachine of mixer een mooi beslag van
  • Schep de uitgelekte kweeperenblokjes er voorzichtig doorheen en vul 12 muffinvormjes. Doe ze niet helemaal vol want ze gaan nog rijzen.
  • Bak 20 minuten en laat afkoelen
  • Doop ze in de siroop en versier met amandelschaafsel

 

You may also like...