Bij mij begint de stapel kooktijdschriften aardig te groeien. Eigenlijk weet ik niet meer waar ik ze moet laten en weggooien kan ik niet. Heerlijk vind ik het om na een drukke werkweek op zondagochtend die tijdschriften door te bladeren op zoek naar iets wat ik nooit eerder maakte.

In een Foodies van vorig jaar februari kwam ik het vegetarisch recept tegen van broccolitartaar met granaatappel. Bijzonder dacht ik. Bij tartaar denk je namelijk al snel aan vlees maar niets is minder waar. De fijngesneden broccoli wordt in vorm gehouden door stukjes geitenkaas. Een bijzondere combinatie en verrassend lekker. De kleuren doen denken aan de naderende lente, zo fris met rood en groen.

Vegetarische broccolitartaar met granaatappel

Nodig voor broccolitartaar met granaatappel

4 personen – bereidingstijd 30 minuten

  • 500 gram broccoli
  • 1 granaatappel
  • peper en zout
  • 2 sjalotjes
  • 7 takjes verse munt
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 150-200 gram voorgegaarde rode bietjes

Zo maak je de broccolitartaar

  • Maak de broccoli schoon, was hem en snijd in roosjes. Schil de stronkjes en snijd deze in kleine stukjes
  • Kook de broccoli en fijngesneden stronkjes 4 minuten in water met een snufje zout
  • Snijd een granaatappel in vieren en haal de pitjes eruit. Houd 1 eetlepel pitjes voor de garnering straks apart
  • Giet af en spoel meteen af onder de koude kraan
  • Snijd de sjalotjes erg fijn
  • Was de munt, sla droog en snijd de blaadjes in reepjes
  • Hak de broccoliroosjes erg fijn en meng met de sjalotjes, granaatappel, munt en fijne stukjes geitenkaas
  • Snijd de rode bieten in 8 dikke en 8 dunne plakken. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf voor de dunne plakken
  • Leg per bord 2 plakken rode biet op elkaar en zet er een insteekring op
  • Vul de ring met het broccolimengsel en duw wat aan
  • Haal voorzichtig de ring weg en garneer het torentje met 2 dunne plakjes rode biet, granaatappelpitjes

Broccolitartaar met granaatappelpitjes