Preitaart met blauwe kaas

Wat doe je met een paar stengels prei, bladerdeeg en Danish blue in je koelkast? Juist ja, preitaart met blauwe kaas maken. Zo eenvoudig en een heerlijke combinatie van de zilte kaas met de zoete prei. Het lijkt een pizza maar het is een quiche. Lekker met een frisse salade en een glaasje Chardonnay. Op de foto zie je hele peperkorrels wat eigenlijk niet de bedoeling was maar het onderste deel van mijn elektrische pepermolen plonstte tijdens het malen boven het eimengsel uit elkaar in de vloeistof. Gevolg, heel veel hele korrels.

Preitaart met blauwe kaas

Nodig voor preitaart met blauwe kaas

4 personen – bereidingstijd 25 minuten

  • 4 stengels prei
  • 250 gram Danish Blue of een andere blauwschimmelkaas
  • 3 eieren
  • 100 ml room
  • verse zwarte peper en zeezout
  • 2 eetlepels verse tijm
  • olijfolie
  • 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)

Zo maak je preitaart met blauwe kaas

  • Verwarm de oven op 200ºC
  • Snijd de prei in dunne ringen, ook het groene blad
  • Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en bak de preiringen op een zacht vuur met deksel ongeveer 10 minuten tot de prei lekker zacht en zoet is
  • Klop de eieren met de room los en doe er flink wat zout en peper bij en de tijmblaadjes
  • Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg, let op eerst de vorm invetten
  • Schep de prei op het deeg en schenk het eimengsel over de prei
  • Verbrokkel de kaas erover en plaats de quiche in de oven
  • Bak 20 minuten

Liever een taartje per persoon? Kijk dan eens bij deze preitaart. Eigenlijk hetzelfde maar dan grover en per persoon een exemplaar.

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.