Chocoladetruffels

Niet echt heel gezond maar o zo lekker. Chocoladetruffels. Ik maakte ze als cadeautje voor mijn moeder. Verpakt in een glazen pot met een gezellige strik er omheen.

Chocoladetruffels

Nodig voor 36 chocoladetruffels

  • 425 gram pure chocolade (cacao minstens 50%) in kleine stukjes
  • 175 ml slagroom
  • 2 eetlepels likeur, kan vanalles zijn. Ik koos Amaretto.
  • Voor de versiering, cacaopoeder, pistachenootjes, kokos, gewoon wat jij lekker vindt

Zo maak je de chocoladetruffels

  • Verwarm de slagroom, niet laten koken
  • Doe de stukjes chocolade in een kom
  • Giet de warme slagroom over de chocoladestukjes
  • Laat de chocolade ongeveer 5 minuten smelten
  • Roer tot een egale massa
  • Laat 1 uur op kamertemperatuur afkoelen
  • Plaats minstens een half uur in de koelkast om te laten uitharden
  • Schep met een klein lepeltje hoopjes en leg ze op bakpapier
  • Rol eventueel door de cacaopoeder of kokos, of nootjes, wat jij wil.

Bewaar ze in de koelkast, dat kan ongeveer 10 dagen. Maar dan zijn ze denk ik al wel op!

 

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.