Eendenborst op broccolimousse met sinaasappeljus

Een van mijn favoriete recepten met eendenborst. Het is een vrij makkelijk recept en het maakt zowieso indruk door de combinatie van de broccolimousse en sinaasappeljus van Grand Marnier. De eendenborst bak je zonder boter of olie want het vet op de eendenborst is meer dan genoeg. Door het op de vetkant te bakken krijg je een heerlijk krokant korstje. Het is een goed recept om met feestdagen voor de dag te komen. Ik zet het meestal als voorgerecht op tafel maar met ietsje meer serveer je het met gemak als hoofdgerecht of voor kleinere eters.

Recept eendenborst met sinaasappeljus

Dit heb  je nodig

4 personen – bereidingstijd 50 minuten

  • 2 tamme eendenborstfilets (300 gram)
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 50 g boter
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • sap van 3 sinaasappels
  • 1 dl Grand Marnier
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 kruidnagel
  • halve sinaasappelschil gesneden in dunne reepjes

Zo maak je het

  • De eendenborst op de vetkant een paar keer insnijden. Dat voorkomt dat de eendenborst gaat opkrullen
  • Bak het op de vetkant in een hete pan in ongeveer 6 minuten bruin
  • Bak het de ander kant nog 4 minuten
  • Haal de eendenborst uit de pan in wikkel in aluminiumfolie
  • Laat ongeveer 3 eetlepels braadvocht in de pan zitten en voeg sinaasappalsap, Grand Marnier, honing en kruidnagel toe
  • De saus laten inkoken tot een stroperige jus
  • Kook de broccoli gaar en giet af
  • Fruit de sjalotjes in de helft van de boter en voeg de broccoli tie en stoof even mee
  • Pureer met de staafmixer tot een grove puree
  • Voeg de rest van de boter toe en breng op smaak met zout en peper
  • Snijd de eendenborst in tranches
  • Leg op elk bord wat broccolimousse met daarop de eendenborst

Schenk er de sinaasappeljus omheen en garneer met fijngesneden sinaasappelschil

Bron: Keurslager

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.