Kip gekookt in yoghurt

Kippenpoten gekookt in yoghurt. Klinkt niet aantrekkelijk maar door de kip in de yoghurt te koken wordt ie heerlijk mals. Subtiel proef je de specerijen er doorheen. De citrus van de kardemon, de kaneel en komijn zijn afzonderlijk goed te herkennen. Yoghurt eet je tegenwoordig niet alleen bij je ontbijt of een schaaltje na het avondeten. Je kunt er ook lekkere sausjes en marinades van maken. Kippenpoten gekookt in yoghurt is een heerlijk Indiase curry.

Kippenpoten gekookt in yoghurt

Nodig voor kippenpoten gekookt in yoghurt

4 personen – bereidingstijd circa 45 minuten

  • 4 kippenpoten
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 8 kardemompeulen
  • 6 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 3 eetlepels blanke amandelen
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 eetlepels vers gehakte koriander

Zo maak je het

  • Doe de yoghurt in een schaal en roer tot het romig wordt
  • Voeg de helft van het zout, peper, komijnpoeder, chilipoeder, korianderpoeder en verse koriander toe
  • Meng alles goed door elkaar
  • Strooi zout en peper over de kippenpoten
  • Verwarm olie in een braadpan en bak daarin kort de kardemompeulen, kruidnagel, kaneelstokje en de laurierblaadjes
  • Voeg de kippenpoten toe en bak tot ze bruin gebakken zijn
  • Haal de kippenpoten uit de pan en bak in dezelfde olie de amandelen en de rozijnen tot ze opzwellen
  • Doe de poten weer terug in de pan en voeg het yoghurtmengsel toe
  • Meng alles goed en laat met het deksel op de pan 20 minuten sudderen. Wel af en toe roeren en de kip keren.
  • Voor het serveren de kaneel, kardemompeulen en kruidnagels verwijderen.

Bron: Madhur Jaffrey

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.