Fajita's met pico de gallo

Tja wat doe je met de resterende tortilla’s  als je maar met tweetjes bent en er zitten er 8 in zo’n pakje? Dan maak je Fajitas con pico de gallo. Fajita’s zijn tortilla’s uit de Mexicaanse keuken, gevuld met vlees. Je kunt voor de vulling kip nemen, of zoals ik heb gedaan reepjes biefstuk. De pittige saus erbij heet pico de gallo. Ik kan wel zeggen heeeel erg pittig maar dat bepaal je zelf door de hoeveelheid en het soort pepers. Pico de gallo bestaat uit pepers, ui en tomaten. Ik maakte het voor 2 personen maar de hoeveelheid is eenvoudig aan te passen voor meer of minder personen. Voor 4 verdubbel je gewoon de hoeveelheid ingrediënten.

Fajita's met pico de gallo

Wat heb je nodig voor fajita met pico de gallo

2 personen – bereidingstijd 30 minuten

  • Pico de gallo
    • 150 gram tomaten
    • 1 ui
    • 1 jalapenopeper
    • 1/2 eetlepel rodewijnazijn
    • 1 eetlepel olijfolie
    • peper en zout
  • Fajita’s
    • 300 gram biefstuk in reepjes
    • 1 ui
    • 1 rode paprika
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1/2 theelepel komijnzaad
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 4 tortilla’s
    • 4 eetlepels zure room

Zo maak je de fajita met pico de gallo

  • Maak eerst de pico de gallo.
    • Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes
    • Pel en snipper de ui
    • Hak de jalapenopeper fijn en meng met de tomaten en de ui in een kom
    • Voeg de rodewijnazijn, olijfolie en peper (hoeft niet persé, is namelijk al heet genoeg) en zout toe
  • Fajita’s
    • Pel de ui en snijd deze in ringen
    • Pel en snipper de knoflook
    • Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes
    • Verhit olijfolie in een pan en bak de uien, knoflook en paprika ongeveer 5 minuten
    • Kruid de biefstukreepjes met peper, zout, komijnzaad, paprikapoeder en het chilipoeder
    • Bak de biefstukreepjes 5 minuten mee met het uienmengsel
    • Gril de tortilla’s in een grillpan
    • Verdeel de tortilla’s over de borden en schep er het vleesmengsel op
    • Serveer met de pico de gallo en schep er wat zure room op

Bron: Foodies Magazine

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.