Soja en honing kip met kokosrijst

Mijn favoriete kookprogramma’s kijk ik op BBC.  Of het Masterchef, Saterday Kitchen Live, Two greedy Italians, The hairy bakers of Food en drinks is, ik kijk ze allemaal. Die zijn zo anders en veel interessanter dan op de commerciële zenders hier in Nederland. Ik doe daar altijd zoveel ideeën op zonder die hinderlijke reclame er doorheen. Laatst zag ik een makkelijk recept van Monica Galetti voorbij komen. Soja en honing kip met kokosrijst. Voeg bij de gare rijst wat kokosolie! Kokosolie of eigenlijk is het kokosvet koop je in een potje zoals je op de foto ziet. Kokosolie valt onder de verzadigde, plantaardige vetten. Bijna alle vetten verliezen hun voedingswaarde of gaan oxideren als je ze verhit. Met kokosolie niet. Het is de allerbeste olie om te verhitten, het kan zelfs extreem hoge temperaturen verdragen. Frituren met kokosolie kan ook en het kan steeds weer opnieuw verhit worden zonder dat er vrije radicalen worden gevormd.

Soja-en-honingkip-met-kokosrijst

Nodig voor soja en honing kip met kokosrijst

4 personen – bereidingstijd 10-30 minuten

  • 4 theelepels honing
  • 4 theelepels sojasaus
  • 450 gram kippedijen
  • 300 gram bruine rijst
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel kokosolie
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • handje verse koriander
  • Paksoi
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel raapzaadolie of zonnebloemolie

Zo maak je het

    • Meng honing en sojasaus
    • Voeg de kip toe en meng tot de kip bedekt is met de marinade
    • Bak de kip in een braadpan op een medium vuur  gaar tot de kip een glazig is van de honing en de soja
    • Breng ondertussen de rijst in 300 ml water met wat zout aan de kook en kook gaar.
    • Verwarm de sesamzaadjes met de raapzaadolie in een grote pan op een halfhoog vuur
    • Voeg de paksoi toe en bak 3-5 minuten
    • Als de rijst gaar is roer er dan de kokosolie, de sesamzaadjes en de koriander

Verdeel de rijst over de borden en leg er de kip op en leg de paksoi ernaast.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.