Flammkuchen met zalm

Flammkuchen komt uit de Elzas. Officieel heet ie tart flambée en is een bodem van heel dun brooddeeg. Daar bovenop creme fraiche of zure room en oorspronkelijk met uien en spek gebakken in de oven. Snel iets lekkers op tafel? Maak ook eens flammkucen met gerookte zalm. Ik had niet zoveel tijd en daarom gebruikte ik het flammkuchendeeg uit de koeling in de supermarkt.

Flammkuchen met zalm

Nodig voor flammkuchen met zalm

  • 1 rol Flammkuchedeeg kant en klaar of zelf gemaakt 260 gram
  • 125 gram crème fraîche
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1/2 rode ui in halve ringen
  • Feta naar smaak
  • peper
  • verse bieslook

Flammkuchen met zalm

Verwarm de oven voor op 220º C. Rol het deeg uit op bakbapier en smeer het deeg en vouw de randen iets naar binnen. Smeer het deeg in met een laagje crème fraiche. Leg daar de halve ringen rode ui op. Verkruimel daar wat feta overheen en bestrooi het geheel met peper. Bak de flammkuchen af. Bedek de flammkuchen na het bakken met plakjes gerookte zalm en gehakte verse bieslook. Bak onderin de oven 15-20 minuten lekker knapperig.

Bewaren

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *