Lunchbroodje gerookte kip met kerriemayo

Vandaag heb ik een lekker lunchbroodje met gerookte kip en kerriemayo voor je. In het zonnetje lekker in je tuin het broodje eten met een lekker glaasje witte wijn. Er zijn ergere dingen.

Clubsandwich

Kip met kerrie is al een goede kombinatie en met een clubsandwich in mijn hoofd kon ik er ook wel een broodje van maken. Normaal gesproken is het met gebakken spek maar degene die mij al langer volgen weten dat ik altijd rookvlees gebruik in plaats van spekjes. Die zoute smaak van gebakken rookvlees lijkt erg op die van spekjes. Serveer er lekkere zoete granaatappelpitjes bij. Ziet er namelijk ook nog eens mooi uit.

Stukjes mango, perzik of ananas doen het ook goed bij de kip. Smullen maar!

Lunchbroodje gerookte kip met kerriemayo

Nodig voor luchbroodje gerookte kip met kerriemayo

2 personen (makkelijk aan te passen naar meer)

  • 2 lekkere verse broodjes naar smaak
  • 1 stuk gerookte kipfilet
  • 25 gram rookvlees in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels mayonaise met yoghurt of anders zelf mengen
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Granaatappelpitjes
  • Sla

Zo maak je de broodjes

  • Bak het rookvlees in een beetje olijfolie iets knapperig
  • Snijd de kipfilet in plakjes via de korte kant
  • Meng de yoghurtmayonaise met kerriepoeder
  • Snijd de broodjes open en beleg met sla, kip en spekjes
  • Verdeel er wat kerriemayo over
  • Garneer met granaatappelpitjes

Bewaren

Bewaren

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.