Gado Gado is een mix van groeten met ei, pindasaus en kroepoek. In een Nederlands en Surinaams restaurant wordt het met gebakken ei geserveerd en in Indonesië kent het groetegerecht een gekookt ei. Het wordt gegeten met witte rijst en kroepoek. Zonder kroepoek is het geschikt voor vergetariërs. Ik vervang de kroepoek altijd door cassave chips en eet er kipsaté bij maar ik ben dan ook geen vegetariër. Maak er ook zelf de pindasaus bij, dan is het plaatje helemaal compleet. Eigenlijk kun je groenten gebruiken die je zelf lekker vind of waar je nog restjes van in je koelkast hebt liggen.

gadogado

Gado gado met kipsaté

2 personen

  • klein stukje winterwortel kleingesneden
  • handje taugé
  • 1 prei
  • 1/2 rode paprika
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 rode hete peper
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel djahe
  • 1 theelepel sambal
  • witte rijst
  • 2 hard gekookte eieren
  • zonnebloemolie om in te bakken

Nodig voor de kipsate

  • 250 gram kipfilet
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1/2 eetlepel ketjap manis
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Zo maak je kipsaté

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes
  • Doe citroensap, knoflook, olie, ketjap en sjalotje in een schaal
  • Meng goed en voeg de kipfilets toe
  • Nog een keer goed mengen en dek het af met vershoudfolie
  • Laat een uurtje marineren in de koelkast
  • Laat 4 satéprikkers wellen in water en rijg de kipfilet aan de stokjes
  • Laat een grillpan heet worden
  • Grill de kip lekker bruin

Zo maak je Gado gado

  • Kook de rijst en de eieren
  • Verwarm wat olie in een wok of braadpan
  • Fruit ui en knoflook in de olie
  • Voeg de fijngesneden groenten toe en roerbak ze kort
  • Voeg de kruiden toe en roerbak

Lekker met zelfgemaakt pindasaus