Gehaktbrood

Gehaktbrood is geen brood net als spekkoek geen spek is maar door de laagjes wel op spek lijkt. Gehaktbrood of vleesbrood heeft de vorm van een brood en wordt gebakken in een cakeblik. Het wordt in de oven gebakken en kan warm en koud gegeten worden. Warm met bijvoorbeeld aardappelpuree en koud als broodbeleg.

Italiaanse vulling

Gehaktbrood maak je als een gehaktbal eigenlijk, alleen een andere vorm. Je kunt er een hardgekookt ei in stoppen wat een leuk effect zoals een Schots Ei,  als je er een plak afsnijdt.  Kruiden met oregano en basilicum is ook lekker. Ik deed er behalve Italiaanse kruiden ook mozzarella en gedroogde tomaat in.

Gehaktbrood

Nodig voor gehaktbrood

  • 500 gram gehakt
  • 1 beschuit
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 1 bol mozzarella
  • handje platte peterselie
  • handje verse basilicum
  • gedroogde oregano, als je verse hebt gebruik die dan
  • 6 gedroogde tomaatjes
  • 2 teentjes geperst knoflook

Zo maak je gehaktbrood

  • Verwarm de oven op 180º C
  • Beboter een cakeblik (20 cm)
  • Schil en rasp de aardappel
  • Snipper de ui
  • Snijd de verse kruiden fijn
  • Snij de tomaatjes in kleine stukjes
  • Doe de aardappel, ui, ei, tomaatjes, kruiden en peper en zout bij het gehakt in een grote kom en kneed goed
  • Scheur de mozzarella in stukjes en schep door het gehaktmengsel
  • Doe het gehaktmengsel in het cakeblik en bedek met aluminiumfolie
  • Zet in de oven en bak 60 minuten. Haal de laatste 20 minuten het folie van het blik.

Lekker met aardappelknoflookpuree

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.