Hoe moeilijk kan het zijn? Biefstuk en een supersnelle salade. Het is een doordeweekse werkda dus niet al te moeilijk en snel klaar is van harte welkom. Handig toch?
![Biefstuk met rucolasalade](https://www.angelikookt.nl/wp-content/uploads/2015/08/Biefstuk-met-rucolasalade.jpg)
Nodig voor biefstuk met rucolasalade
2 personen – bereidingstijd 15 minuten
- 2 goede biefstukken
- Zonnebloemolie of olijfolie
- 100 gram Parmezaanse kaas
- Een halve zak rucola
- 2 tenen knoflook
- Geraspte schil van een halve citroen
- 3 takjes rozemarijn
- 3 takjes tijm
Biefstuk en de rucolasalade
- Laat de biefstuk uit de koelkast op kamertemperatuur komen
- Zet een koekenpan op het vuur en laat heel goed heet worden
- Doe er een flinke scheut olie in laat ook de olie heet worden
- Bak de biefstukjes naar smaak rare, medium of doorbakken
- Haal de biefstukjes uit de pan en laat onder folie rusten
- Zet het vuur uit en doe in de nog hete olie, de tijm, rozemarijn, knoflook, citroenrasp en een beetje citroensap
- Schud de pan een paar keer
- Verdeel de rucola over de borden en leg de biefstuk er op
- Bestrooi met zeezout en schaaf er Parmezaanse kaas overheen
- Druppel het olie kruidenmengsel over de salade
Lekker met roast potatoes, gebakken krieltjes of rösti