Komkommer tapas

Komkommer smaakt altijd fris. Vroeger al ik elke dag een hele komkommer. In plaats van een appel nam ik altijd een komkommer mee naar school. Op een of andere manier weet je dat komkommer gezond is, zo smaakt het.  Toch zit er verschil in kwaliteit. Je hebt van die (al) gelige die nergens naar smaken en van die harde en heldere groene exemplaren. Die ruiken ook heerlijk. Dit lekkere hapje wordt gevuld met ricotta, een lekker mager zuivelprodukt. Een gezondere tapa tussen de vlees- en vishapjes is welkom. Komkommer kun je heel goed vullen. Snel klaar, gezond, mager en erg lekker. Ik vraag me af waar die naam op gebaseerd is. Rare naam maar het zal wel een reden hebben.

Komkommer tapas

Nodig voor de komkommer tapas

  • 2 grote komkommers
  • 1 bakje ricotta
  • Gehakte verse kruiden zoals dille, munt, peterselie, basilicum en dragon
  • Gedroogde oregano
  • 2 lente uitjes
  • Sap van een halve citroen
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Hoe maak je de gevulde komkommer tapas?

  • Was de komkommer en snijd in plakken van ongeveer 3 cm hoog
  • Hol met een lepeltje of fruitscoop de komkommer uit
  • Meng in een keukenmachine ingrediënten voor de vulling
  • Vul de komkommer met het mengsel en versier nog wat met kruiden

* Kruiden zijn naar eigen inzicht

 

 

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.