Kalfssukade. Mager rundvlees met een klein vetrandje. Het vlees komt van de schouder en heeft een heerlijk fijn vleesdraadje. Stoof kalfssukade in rode wijn Het lekkerst is om de sukade […]
Categorie: Vlees
Vleesgerechten zijn geliefd op Angeli Kookt. Tot de categorie hoofdgerechten met vlees horen ook de gerechten met kip, haan, eend, en wild. Zoek maar iets lekker uit!
Tip: kijk ook eens bij de voorgerechten of hapjes.
Kiptajine met couscous
Kiptajine met couscous. Een Tajine is een ondiepe aardenwerk pot en een gerecht uit zo’n stoofpot heet ook tajine. Vooral in Marokko maar ook in de rest van Noord Afrika […]
Exotische krokodiltournedo
Als je eens een keer iets aparts wil eten moet je eens krokodiltournedo proberen. Ik ben nog nooit in exotische oorden geweest en krokodil had ik ook nog nooit gezien […]
Hete bliksem met biefstuk
Hete bliksem is een oud Nederlands gerecht. Het valt onder de categorie stamppotten en bestaat bestaat uit 2 delen aardappel, 1 deel zure appels, 1 deel zoete appels. Ik serveer […]
Sticky chicken – kippendijen uit de oven
Voor deze kippendijen uit de oven is echt geen excuus te vinden om ze niet te maken. Met lekker veel groenten zoals tomaten, gele en rode paprika en rode uien. […]
Rosbief uit de oven
Hoe maak je nu zelf die perfecte rosbief uit de oven? Lekker mals, rosé van binnenen met een mooie bruine korst? Nou gewoon, heel eenvoudig. Even dichtschroeien in een pan […]
Rundervink
Waarom zou je zelf de typisch Nederlandse rundervink maken als je die zo bij de slager kunt kopen? Nou gewoon omdat ik zin had in een rundervink en toch gehakt […]
Schotse eieren
Verrassingseffect met ei nummer 3 deze week. Na de eierkoek in een ei is deze keer het ei aan de beurt om verstopt te worden, in een gehaktbal. Een Schots […]