Kalfssukade langzaam gegaard in de oven

Kalfssukade. Mager rundvlees met een klein vetrandje. Het vlees komt van de schouder en heeft een heerlijk fijn vleesdraadje. Stoof kalfssukade in rode wijn Het lekkerst is om de sukade […]

Kiptajine met couscous

Kiptajine met couscous. Een Tajine is een ondiepe aardenwerk pot en een gerecht uit zo’n stoofpot heet ook tajine. Vooral in Marokko maar ook in de rest van Noord Afrika […]

Exotische krokodiltournedo

Als je eens een keer iets aparts wil eten moet je eens krokodiltournedo proberen. Ik ben nog nooit in exotische oorden geweest en krokodil had ik ook nog nooit gezien […]

Hete bliksem met biefstuk

Hete bliksem is een oud Nederlands gerecht. Het valt onder de categorie stamppotten en bestaat bestaat uit 2 delen aardappel, 1 deel zure appels, 1 deel zoete appels. Ik serveer […]

Rosbief uit de oven

Hoe maak je nu zelf die perfecte rosbief uit de oven? Lekker mals, rosé van binnenen met een mooie bruine korst? Nou gewoon, heel eenvoudig. Even dichtschroeien in een pan […]

Rundervink

Waarom zou je zelf de typisch Nederlandse rundervink maken als je die zo bij de slager kunt kopen? Nou gewoon omdat ik zin had in een rundervink en toch gehakt […]

Schotse eieren

Verrassingseffect met ei nummer 3 deze week. Na de eierkoek in een ei is deze keer het ei aan de beurt om verstopt te worden, in een gehaktbal. Een Schots […]