Biedstuk met steakbonbon

Dat chocolade en vlees een heel mooie combinatie is is al lang bekend. Sinds kort maakt Slagerij Wilde verschillende keukenbonbons van chocolade met een mengsel van kruiden. Het begon allemaal met de hacheebonbon maar het gaat lekker met de bonbons; het assortiment is al uitgebreid met de goulashbonbon, de visbonbon, ragoutbonbon, wildebonbon, low salt bonbon, oriëntbonbon, pastabonbon en nu ook de steakbonbon. Je hoeft niet na te denken over welke kruiden je moet gebruiken, dat heeft slager Ad al voor je gedaan. De bonbons zijn heerlijk in stoofpotjes maar je kunt ze ook gebruiken als je vlees of vis aan het bakken bent.

Alle bonbons zijn geschikt voor een kilo vlees of vis. Wil je minder zout dan gebruik je niet de hele bonbon.

Smaakmakers voor in je keuken

Ik heb ze lang niet allemaal geprobeerd maar het zijn échte smaakmakers. Bovendien wordt het vlees ook lekker mals. Niet omdat ik het niet wil maar voor sommige gerechten zoals pasta en vis wil ik graag zelf de smaak samenstellen. Bovendien is de pure smaak van vlees voor mij al voldoende.  Dat is natuurlijk heel persoonlijk en voor jou hoeft dat natuurlijk niet zo te zijn.

Afgelopen weekend ging ik naar huis met een lekkere biefstuk en de nieuwe steakbonbon. Echte boter laten smelten, biefstuk erin en bakken zoals je wenst. Schuif daarna de biefstuk aan een kant van de pan en leg de bonbon aan de andere kant en laat langzaam smelten in de boter. Pas op dat de chocolade niet verbrandt. Daarna wentel je de biefstuk in de gesmolten chocolade. Ze krijgt dan een mooi bruin laagje.

Mijn oordeel over de steakbonbon

Het is een superlekkere smaakmaker en het ruikt heerlijk. Je proeft behalve chocolade ook de kruiden en  vooral peper is duidelijk aanwezig. Ook nootmuskaat was heel herkenbaar. Het vlees is heerlijk mals en krijgt een lekker laagje. Echt super lekker als je weer eens iets anders met biefstuk wilt. Persoonlijk zou ik het niet elke keer gebruiken als ik biefstuk bak want ik houd zoals ik al aangaf van de pure smaak van het vlees. En soms heeft vlees niet veel nodig. Ik gebruik de bonbons het liefst in stoofpotjes maar ik zeg: ga ze vooral allemaal gebruiken!

Biedstuk met steakbonbon

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.