Kikkererwtenstoof

De knetterharde gele knikkers met de naam kikkererwten zijn bijzonder veelzijdig. Je eet ze als koolhydratenbron en vleesvervanger. Ze zitten bomvol vezels, ijzer, eiwitten en vitamine B. Reden genoeg dus om er meer van te maken dan hummus of gezonde borrelnoten. Reden genoeg dus om er een keer een gezonde stoof van te maken zonder vlees.

Kikkererwtenstoof

Nodig voor kikkererwtenstoof

4 personen – 30 minuten bereidingstijd

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 aubergine
  • 800 gram kikkererwten uit blik
  • 2 citroenen
  • 100 gram blanke amandelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 bosje peterselie
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 200 gram feta
  • zout en peper

Kikkererwtenstoof maken

  • Pel en snipper de ui en de knoflook
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes
  • Aubergine wassen en in kleine blokjes snijden
  • Spoel de kikkererwten af onder stromend water en laat uitlekken
  • Snijd 1 citroen in partjes
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan en schep ze uit de pan
  • Blaker de citroenpartjes in de hete pan
  • Giet wat olijfolie in de hete pan en fruit de fijngesneden ui
  • Voeg paprika en aubergine toe en bak 5 minuutjes
  • Doe de knoflook en komijnzaadjes erbij en fruit 1 minuut mee
  • Schep de kikkererwten erdoor
  • Halveer de andere citroen en pers hem uit
  • Meng gewassen en fijngehakte peterselie door de kikkererwten
  • Voeg cayennepeper peper, zout en citroensap erbij en proef
  • Verbrokkel de feta en verdeel het samen met de amandelen over de kikkererwtenstoof

Bewaren

Bewaren

You may also like...