Met dit mooie weer is het lekker om buiten te leven. Laatst voor de verandering eens een kleed op het gras gespreid en gewoon in de achtertuin gepicknickt. Gezellig met een glaasje wijn en het zonnetje na het werk. Heerlijk toch? Ik wilde weer eens wat anders. Was natuurlijk weer eens vergeten om vlees uit de vriezer te leggen maar als je de kast en de koelkast opentrekt dan staat er altijd wel iets waar je een makkelijke en snelle maaltijd van kunt maken. Het werd pasta met kaas en olijventapenade uit de oven.

Pasta met kaas en olijven

Nodig voor pasta met kaas en olijventapenade

4 personen – bereidingstijd 20 minuten

  • 125 gram groene olijven zonder pit
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • zwarte peper uit de molen
  • 500 gram tagliatelle
  • 50 ml room
  • 75 gram gruyère, geraspt
  • 50 gram Emmenthaler, geraspt
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Pasta met olijven en kaas

Zo maak je pasta met kaas en olijven

  • Verwarm de oven op 180ºC
  • Pureer met een staafmixer de olijven, knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels Parmezaanse kaas en peper tot een olijventapenade
  • Kook de pasta al dente , giet af en spoel af met koud water om de garing te stoppen. Schep terug in de pan
  • Meng de tapenade en de room door de tagliatelle en breng op smaak met zout en peper.
  • Vet een ovenschaal in en schep de tagliatelle erin.
  • Strooi de kazen over de pasta en zet de schaal in de oven
  • De pasta is klaar als de bovenkant krokant gebakken is, duurt ongeveer een kwartiertje

Lekker met Insalate Caprese