Paddestoelen-stoofpotje

Een lekkere traktatie uit de oven zijn deze kip-champignontaartjes. En zoals je van waarschijnlijk al gewend bent; geserveerd in een éénpersoonspannetje. Het lijkt iets op een champignonpasteitje door de romige vulling en het bladerdeeg dakje op het pannetje. Behalve champignons voeg je wat groenten toe zoals prei, doperwten (diepvries of vers) en broccoli. Een heerlijk en compleet hoofdgerecht.

Paddestoelen-stoofpotje

Dit heb je nodig

4 personen – bereidingstijd 60 minuten

  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 prei, in dunne ringetjes
  • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 150 gram doperwten, vers of diepvries
  • 1 kleine broccoli in roosjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 125 ml kippenbouillon of paddestoelenbouillon
  • 85 ml roomkaas bijvoorbeeld Monchou
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 ramekins

Zo maak je de champignontaartjes

  • Verwarm de oven voor op 180º C
  • Bak in een koekenpan de kipfiletblokjes in de olijfolie ongeveer 4-5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en haal de kipfilet uit de pan. Zet even weg.
  • Bak in dezelfde koekenpan de preiringen circa 5 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak zo’n 3 minuten.
  • Roer de bloem door het preimengsel en bak een halve minuut. Roer daarna de bouillon en de roomkaas er portiegewijs doorheen. Breng aan de kook en voeg dan de doperwten, broccoli en de kip erdoor. Sudder tot de saus gaat indikken. Roer en dan de mosterd doorheen.
  • Van het bladerdeeg snijd je rondjes uit die ietsje groter zijn dan je ramekins. Verdeel het kipmengsel over de pannetjes en dek af met de bladerdeegrondjes. Bak 15-20 minuten in de oven.

Door Angeli