Heerlijk die stoofpannetjes en supereenvoudig natuurlijk. Die eenpansgerechten begin je op het fornuis en plaats je met pan en al in de oven. Ondertussen kun jij de komende uren iets anders doen.
Nodig voor het Perzisch stoofpannetje met dadels
4 personen – bereidingstijd 3 uur
- 400 gram sucadelappen, in blokjes gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 cm gemberwortel geschild en geraspt
- 1 kaneelstokje
- olijfolie
- 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
- 35 gram dadels, ontpit en grof gesneden
- 4 grote aardappels in blokjes
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 75 gram verse erwtjes of uit de diepvries
Zo maak je het stoofpannetje met dadels
- Verwarm de oven op 160º C
- Bak in een overbestendige braadpan de sukadelap blokjes op een hoog vuur rondom bruin. Doe dat portiegewijs en schep steeds de gebruinde blokjes op een bord
- Voeg eventueel nog wat olijfolie toe in de pan en bak de ui circa 5 minutuutjes
- Voeg knoflook, gember, paprikapoeder en kaneelstokje toe en bak circa 1 minuut
- Doe het vlees terug en in de pan en voeg de gepelde tomaten en 250 ml water toe. Roer door elkaar en breng aan de kook
- Zet de pan met de deksel erop in de oven voor 1 tot 1 1/2 uur.
- Doe de dadels, de aardappels en de erwtjes erbij en bak nog 30 minuten in de oven.
- Hoeft niet maar ik serveer het altijd in van die leuke eenpersoonspannetjes.
Tip: vervang de aardappels door zoete aardappels. Serveer er sperziebonen bij maar laat dan de erwtjes weg.