Kip met ananas in zoetzure saus

Regelmatig maak ik kip met ananas in zoetzure saus. Vroeger ging ik naar de Chinees op de hoek maar niet meer sinds mijn Chinees restaurant syndroom, ja serieus het bestaat echt. Een Ve-Tsin allergie. Ik spreek uit ervaring; daar word je echt ziek van. Dat goedje is de smaakversterker E621 en wordt in de Oosterse keuken vaak gebruikt. Vaak wil zeggen dat het bijna overal in zit. Maar goed, niks kant en klaar en ook niet naar van de Chinees op de hoek dus. Het is makkelijk en snel klaar. Probeer het eens zou ik zeggen!

Kip met ananas in zoetzure saus

Nodig voor kip met ananas in zoetzure saus

  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 5 eetlepels olie
  • klein blikje ananas op sap (4 schijven)
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 winterwortel fijngesneden
  • 1 rode paprika in blikjes gesneden
  • 1 spaanse peper fijngesneden of 2 theelepels sambal
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 4 eetlepels ketchup (al dan niet zelfgemaakt)
  • peper en zout

Zo maak je de kip met ananas in zoetzure saus

  • Meng peper en zout met de bloem in een afsluitbaar bakje
  • Doe de kipfilet bij de bloem, deksel er op en schud goed
  • Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de kipfiletblokjes bruin
  • Schep de kip uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
  • Bak even in de overgebleven olie de ui, wortel paprika en spaanse peper
  • Voeg ananas in kleine stukjes met het sap toe
  • Ketchup, ketjap, bruine suiker en citroensap bij het groentemengsel
  • Laat even sudderen en bind eventueel met een papje van bloem of maïzena
  • Voeg de kip toe en warm even mee.

Lekker met rijst en een frisse salade

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.