Het afgelopen weekend heb ik jullie via Instagram al lekker zitten maken met foto’s van een overheerlijke worteltaart. Ooit at ik in Engeland voor het eerst zo’n taart. Ik weet …
Gevulde koeken
Een gevulde koek is een typisch Nederlands baksel. Het is gemaakt van boterdeeg en wordt gevuld met amandelspijs. In Noord-Holland en Noord-Brabant wordt de gevulde koek ook wel vulkoek genoemd. …
Perenstrudel – perenvlecht
Perenstudel of perenvlecht, ik weet niet hoe ik deze creatie moet noemen eigenlijk. Maar dat maakt zegt niets over de smaak en die is super! Ingewikkeld is het niet maar …
Haverkoekjes
Soms geeft iemand weleens iets gratis weg. Ken je die lokale Facebookpagina’s waar bewoners hun spullen gratis of te koop aanbieden? Deze keer zag in 2 kookboekjes die iemand via …
Cake met rode bessen
En weer heb ik deze zomer rode bessen in overvloed. Behalve een Duitse bessentaart, die overigens superlekker is, bessensap, bessenjam en rodebessencompote met port en los invriezen voor komende winter …
Pruimen tarte tatin
Juli 2019 en een gigantische hoeveelheid pruimen worden gewoon ongevraagd thuisbezorgd. Tof, zeer goed bedoeld en heerlijk natuurlijk maar ik weet even niet wat ik met in totaal 5 kilo …
Frambozen rolcake
Waar wij tegenwoordig wonen worden we overstelpt met het overschot aan fruit dat buren en dorpsgenoten in hun eigen tuin hebben. Vorig jaar waren het bramen, kweeperen, handperen en vijgen. …
Schwarzwalder Kirschtorte
Al swipende door al mijn foto’s kwam ik de Schwarzwalder Kirschtorte tegen die ik een half jaar geleden al maakte en blijkt dus dat ik vergeten ben het recept te …
Mandarijnengebakjes
Mandarijntjes associeer ik met december. Waarom geen idee want je kunt ze het hele jaar kopen. Vooral die heerlijk zoete Clementines of die superzure. Ik vind ze allemaal lekker zolang …