Ossobuco Milanese

Altijd al willen maken maar het kwam er nooit van. Ossobuco uit mijn Italiaanse Bijbel Il Cucchiaio d’Argento. Ossibuchi alla Milanese. Nu woon ik tegenwoordig bij een grote vleesboerderij waar ze alle soorten vlees verkopen. Ik doe er graag inkopen en het is om de hoek. Altijd handig!

Ossobuco uit Milaan

Nodig voor Ossobuco

4 personen – bereidingstijd 45 minuten

  • 80 gram boter
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 4 ronde stukken kalfsschenkel
  • bloem
  • 5 eetlepels droge witte wijn
  • 175 ml vleesbouillon
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • zout en peper
  • Gremolata:
    • dun sneden schil van 1/2 citroen
    • 1 takje bladpeterselie, fijngehakt

Zo maak je Ossobuco

  • Smelt boter in een pan, voeg de ui toe en fruit deze op een laag vuur, 5 minuten
  • Bestuif de schenkels met bloem en bak ze op een hoog vuur rondom bruin en draai ze vaak
  • Bestrooi met zout en peper en bak ze nog een paar minuten
  • Voeg de wijn toe en laat al borrelend verdampen
  • Voeg bouillon, bleekselderij en wortel toe en laat met de deksel op de pan circa 30 minuten zachtjes pruttelen
  • Verdun de tomatenpuree met 1 eetlepel water en giet het mengsel in een pan
  • Maak de gremolata. Meng daarvoor de citroenschil en de peterselie in een kom, doe ze bij het kalfsvlees, roer goed en houd het gerecht nog 5 minuten op het vuur
  • Eet er eventueel verse pasta bij

Bewaren

Bewaren

Bewaren

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.