Lekker gezond klinkt het. Pasta met kip en ragu van 6 groenten. Ok, de pasta zorgt wel voor koolhydraten maar die vervang je door de iets betere volkorenversie. Supersnel klaar en heel smakelijk. Natuurlijk heb ik we weer veel teveel van gemaakt maar tegenwoordig gaat het overschot mooi de vriezer in. De ragu was bedoeld voor 4 personen maar je kunt er wel 8 mensen mee voeden.

Meal preppen

Je kent het wel, laat thuis uit je werk, weinig tijd en toch wil je goed eten. Bovendien moet het na zo’n drukke werkdag liefst zo snel mogelijk op tafel staan én ook nog eens gezond en voedzaam zijn. Misschien is meal preppen dan iets voor jou! Het is eigenlijk niets meer dan het voor jezelf zo makkelijk mogelijk maken door eten van tevoren te bereiden en in bakjes in te vriezen. Je hoort het steeds vaker! Ik neem mezelf vaak voor om daar eens aan te beginnen. Het bespaart je namelijk best veel geld, tijd en je eet de hele week gezond. Zo grijp je niet zo makkelijk naar een snelle ongezonde hap of snack.

Bakjes

Ik heb een hele stapel aluminium bakjes gekocht. Nu ik deze ragu aan het maken was kwam het weer bij me op. De heerlijke groentesaus gaat nu in bakjes de vriezer in en zijn klaar voor gebruik om ook nog andere combinaties mee te maken.

Pasta met groentenragu

Nodig voor pasta met kip en ragu van 6 groenten

4 personen – bereidingstijd 20 minuten

  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 gegrilde rode paprika’s (uit een potje)
  • 4 tenen knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 rode peper
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 100 gram blokjes rookvlees, of spekjes
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • 600 ml passata
  • 350 gram volkoren fusilli
  • 2 laurierblaadjes

Pasta met kip en ragu van 6 groenten

Was de groenten en snijd de prei, courgette, wortel en geroosterde paprika in stukken. Maal alles in een keukenmachine. Verwarm in een braadpan wat olijfolie en bak het groentemengsel tot het wat zachter is. Ris de tijm van de steeltjes en voeg toe. Af en toe goed roeren. Voeg de passata toe en laat pruttelen.

Kook ondertussen de pasta in gezouten water. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een koekenpan goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Pers de ongepelde teentjes knoflook bij de kip en voeg de fijngesneden rode peper toe. Doe de pijnboompitjes, rozemarijnnaaldjes en de laurierblaadjes erbij en bak de rookvleesblokjes met de kip. Sprenkel er wat balsamicoazijn over.

Giet de pasta af en schep de groentenragu erbij. Schep het mengsel op een grote schaal en verdeel het kipmengsel erover. Je kunt eventueel nog wat geraspte parmezaanse kaar eroverheen raspen.