Provençaalse courgetteschotel

Deze ovenschotel is zo makkelijk en je kunt er eindeloos mee combineren. Het leukst vind ik het om zoiets in van die 1 persoonsschaaltjes de oven in te schuiven. Dan weet je ook dat je nooit teveel maakt en je kunt geen 2e keer opscheppen ;-) De Provençaalse ovenschotel bereid je binnen een uur. En dat is inclusief de 20 minuten in de oven.

Provencaalse courgetteschotel

Nodig voor Provençaalse courgetteschotel

2 personen – bereidingstijd

  • 150 gram rundergehakt
  • 1 grote tomaat, in blokjes
  • 1 ui, versnipperd
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 theellepel chilipoeder
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 75 ml room
  • roomboter
  • peper en zout
  • 100 gram belegen kaas, geraspt

Zo maak je de Provençaalse courgetteschotel

  • De oven voorverwarmen op 180º C
  • Verhit roomboter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook glazig
  • Voeg het gehakt toe en bal het rul
  • Doe de tomatenpuree erbij en laat een paar minuten pruttelen. (2 à 3 minuten)
  • Doe de courgette, tomaat chilipeper, kruiden en de room bij het gehaktmengsel en schep alles goed door elkaar. Laat zo’n 5 minuten pruttelen. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe
  • Doe het mengsel in 2 kleine 1 persoons ovenschaaltjes en bedek met de geraspte kaas
  • Zet de schaaltjes in de oven en bak in 20 minuten gaar of tot de kaas lekker gesmolten is.

Dit vind je misschien ook leuk...