Griekse kip met couscous

Deze zondag een lekker licht gerecht op tafel met deze Griekse kip en couscous met tzatziki! Binnen 20 minuten op tafel. De kip is lekker gekruid en heerlijk mals. Door de couscous fijngesneden paprika’s, rode peper, lenteui en doperwten. Lekker met feta eroverheen en tzatziki erbij. Het recept is voor 2 personen maar verdubbel alles als je voor meer personen maakt.

Griekse kip met couscous

Nodig voor Griekse kip en couscous

  • 150 gram couscous (1/2 mok)
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode peper
  • 2 lente-uitjes
  • beetje verse dille naar smaak
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 10 kalamata olijven, ontpit
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 gram feta
  • 1 kipfilet (200 gram)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel piment. Als je dat niet hebt gebruik dan nootmuskaat en zwarte peper
  • tzatziki

Griekse kip met couscous en tzatziki

2 personen – bereidingstijd 20 minuten

Doe 1/2 mok couscous met 1 mok water en een snufje zout in een kom en dek het af.

Snijd de kipfilet in de lengte doormidden zodat je 2 dunne plakken krijgt. Meng peper, zout, oregano, piment en citroenschil en hussel de kipfilets erdoor. Bak de kipfilets in olijfolie in een koekenpan om-en-om goudbruin en gaar.

Blancheer de erwten, snijd de paprika’s, rode peper en bosuitjes grof en vermaal in een keukenmachine. Roer met een vork door de couscous en schep er de groente doorheen. Schep alles op en leuke schaal of bord.

Snijd de gare kipfilet in repen en leg deze op de couscous. Brokkel er wat feta overheen en serveer met de tzatziki.

Door Angeli