Eton mess

Eton mess is echt een mess. Je hoeft je in ieder geval niet druk te maken over een mooi opgemaakt bordje. De naam zegt het al,  het is een rommelig toetje. Het doet je vast denken Pavlova want het zijn dezelfde ingrediënten namelijk meringue, slagroom en fruit. Bij Eton mess mag je lekker alles door elkaar scheppen.

Wat is Eton mess?

Eton mess is een echt Engels nagerecht dat traditioneel werd geserveerd op Eton College tijdens de jaarlijkse cricket wedstrijden tussen Eton en Harrow School.

Je bakt de meringue zelf in de oven of als je voor de snelle versie gaat koop dan kant-en-klare schuimkoekjes. Maak een mooie schaal op of vul gezellig per persoon een mooi glas of een jampotje met het heerlijke toetje. Smakelijk!

Eton mess

Nodig voor Eton mess

4 personen

  • 4 eiwitten
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1/2 eetlepel maïzena
  • 2 takjes munt
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml slagroom
  • 300 gram rood fruit

Zo maak je Eton mess

  • Verwarm de oven op 125º C of 100ºC heteluchtoven
  • Klop de eiwitten met het citroensap stijf en voeg al kloppend de suiker toe
  • Spatel de maïzena er voorzichtg door en smeer het uit op bakpapier op een bakplaat
  • Bak het eiwit 50 minuten in de oven en laat daarna afkoelen
  • Klop de slagroom lobbig met het merg uit het vanillestokje
  • Breek de eiwitkoek in stukjes en schep er de slagroom in hoopjes op
  • Schep er het rode fruit op en versier met de munt

Wil je nog zoeter rood fruit? Laat het dan van tevoren even marineren in balsamicoazijn

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.