Pavlova met passievruchten

PavlovaWil je echt goed voor de dag komen met een nagerecht dan kies je voor Pavlova. Het ziet er geweldig feestelijk uit en bovendien kun je het een dag van tevoren maken. Reken maar op veel oh’s en ah’s . Het is helemaal niet moeilijk en je laat de oven het werk doen terwijl je al met andere dingen bezig kunt zijn. Prachtig om op een taartschaal met poot te serveren en midden op de tafel te etten zodat iedereen het zelf kan aansnijden maar ik vind het vooral met Kerst handig om er eenpersoonsporties van te maken. Gewoon omdat vaak kaarsjes of kerstversiering midden op tafel al snel in de weg staan. Omdat de Pavlova van zichzelf erg zoet is gebruik ik een laagje ongezoete slagroom en passievruchten om te versieren. Gebruikelijk is om dat met rood fruit te doen maar ik vind die combinatie zoet en zuur lekker en het heft elkaar op. Een goed combi, hemels!

Weetje: Pavlova is gebaseerd op meringue, en genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het zou gemaakt zijn ter ere van haar tijdens of na een van haar tournees door Australië en Nieuw-Zeeland ergens in de jaren 20.

 

Nodig voor Pavlova

8 personen – bereidingstijd 20 minuten – oven 5 kwartier

  • 7 eiwitten
  • 350 gram witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 250 ml slagroom
  • 10 passievruchten of ongeveer 500 gram gemengd rood fruit

Zo maak je Pavlova

  • Verwarm de oven voor op 175º C
  • Klop de eiwitten stijf met de suiker tot er pieken ontstaan. Je moet de schaal op zijn kop boven je hoofd kunnen houden
  • Voeg op het laatst de maizena toe
  • Leg bakpapier op een bakplaat
  • Voor een grote taart stort je het eiwit op het bakpapier
  • Voor eenpersoonstaartjes gebruik je uitsteekringen van 10 cm. Schep het eiwit in de ring en haal de ring weg. De massa blijft al in vorm
  • Zet de temperatuur van de oven terug op 140º C en bak de Pavlova 5 kwartier
  • Laat de Pavlova in de oven afkoelen
  • Klop de slagroom en smeer het uit over de afgekoelde Pavlova
  • Halveer de passievruchten en lepel de zaadjes eruit en verdeel over de slagroom
  • Serveer heel feestelijk op een taartschaal
  • Wedden dat je meer dan 1 stukje lust?

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.