Karamelkoekjes

Laatst waren we in Engeland. In Broadway, prachtig dorp in de Cotswolds trouwens, kocht ik een prachtig blikje met salted caramel biscuits. Nou, die waren snel op kan ik je zeggen! Reden dus om ook zelf eens krokante karamelkoekjes te maken. Kunnen ze mooi in het mooie blikje. Het blijkt erg eenvoudig, maar pas op dat je de koekjes niet verbrandt.

Krokante karamelkoekjes

Nodig voor karamelkoekjes

20 stuks –  bereidingstijd 30 minuten

  • 75 gram suiker
  • 200 gram zachte boter
  • 160 gram witte basterdsuiker
  • zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram bloem

Zo maak je krokante karamelkoekjes

  • Verwarm de oven op 200º C
  • Karamelliseer de suiker met een scheutje water. Roer niet in de karamel maar draai de pan steeds tot de suiker is opgelost
  • Giet de hete karamel voorzichtig op een vel bakbapier en laat afkoelen
  • Klop de boter met de basterdsuiker wit
  • Voeg een snufje zout, vanillesuiker en de bloem toe
  • Roer tot een glad beslag
  • Breek de gestolde karamel in kleine stukjes, sla er bijvoorbeeld met een deegroller op. Leef je uit.
  • Roer de karamel door het beslag
  • Maak kleine bolletjes van het beslag en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Laat voldoende ruimte tussen de bolletjes want ze lopen erg uit
  • Bak 10-15 minuten. Houd je oven in de gaten, het verbrandt vrij snel

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.