Pruimentaart

Wat doe je met een kilo pruimen die eigenlijk wat tegen vallen qua smaak? Weggooien is zonde en laten liggen tot ze bijna zelf weglopen is ook wat. Maak er gewoon binnen 25 minuten een pruimentaart van. Simpel en zo klaar. Gebruik je bladerdeeg uit de vriezer dan duurt het natuurlijk wat langer maar deeg uit de koeling is al klaar om verwerkt te worden. Doe er wat appelschijfjes bij en strooi er basterdsuiker en kaneel over en je hebt een lekker taartje. Je kunt er natuurlijk 1 grote taart van maken maar met die kleine vormpjes is het leuk om per persoon een taartje te maken. Ik maakte een grote taart want dat is nog sneller klaar. Als je die vierkante diepvriesbladerdeegvelletjes gebruikt dan is het handig om kleine taartjes ervan te maken.

Pruimentaart

Nodig voor pruimentaart

6 personen – bereidingstijd 25 minuten

  • Bladerdeeg, Tante Fanny uit de koeling, of 6 vierkante uit de vriezer
  • 1 kilo pruimen
  • 1 appel
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • Kaneel

Zo maak je de pruimentaart

  • Verwarm de oven op 200º C
  • Smeer de taartvorm in met wat olie of boter
  • Verdeel het bladerdeeg over de vorm en snijd het overhangend deeg eraf
  • Snijd de pruimen doormidden en haal de pit eruit
  • Vervolgens snijd je de halve pruimen ook weer doormidden zodat je kwarten hebt
  • Schil de appel en snijd doorvieren. Haal het klokhuis eruit
  • Snijd de appel in dunne plakjes
  • Verdeel de pruimen en de appelstukjes over het deeg
  • Stooi er suiker en kaneel over
  • Bak 15 minuten in de oven en laat daarna de taart iets afkoelen
Pruimentaart

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.