Rood fruit crumble

Stel je krijgt onverwacht bezoek ze blijven eten, dan heb je geen tijd om een uitgebreid nagerecht te maken. Oplossing? Rood fruit crumble of apple crumble als je geen rood fruit in huis hebt. Superlekker en heel erg eenvoudig. Rood fruit heb ik meestal wel in de diepvries en appels liggen altijd op de fruitschaal. Ik ga vandaag voor een rood fruit crumble.

Roodfruit crumble

Nodig voor rood fruit crumble

4 personen – bereidingstijd 45 minuten

  • 500 gram gemengd rood fruit, kan uit de vriezer
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel, als je dat niet hebt dan gebruik je nog een keer 1oo gram bloem
  • 130 gram boter
  • 80 gram suiker
  • snufje zout

Zo maak je de crumble

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng het fruit met de vanillesuiker en verdeel het fruit over ingevette ovenschaaltjes (ramkins)
  • Meng de bloem, amandelmeel, zout, suiker en boter tot een kruimelig grof deeg
  • Zet de schaaltjes 30-35 minuten in de oven tot het rode fruit borrelt en de korst goudbruin is
  • Lekker met slagroom

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.