Besmeer de cakes met glazuur

Roze koeken doen me aan mijn schooltijd denken. Op de terugweg van school fietsen we altijd langs het snoepwinkeltje voor een lekkere roze koek.  En weet je wat? Roze koeken maken is een leuk werkje. Een half uurtje en dan ben je klaar! Veel lekkerder dan die uit de supermarkt.

Nodig voor 10 kleine heel erg roze koeken

Cake

  • 110 gram bloem
  • 100 gram zachte roomboter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • Zout
  • Muffinvorm

Tip: In plaats van een muffinvorm kun je ook kleine taartvormpjes gebruiken

Glazuur/fondant

  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels gezeefde frambozen (sap)

Tip: In plaats van frambozen kun je ook aardbeien of bietensap gebruiken

Bereiding (30 minuten)

Cake

  • Over voorverwarmen op 160 graden Celcius
  • Mix de boter en de suiker tot een glad luchtig mengsel
  • Voeg een voor een de eieren toe en meng goed tot alles is opgenomen
  • Doe de gezeefde bloem erbij en goed mengen
  • Beboter de muffinvorm of de taartvormpjes
  • Bak de cakejes 20 minuten op 160 graden Celcius
  • Laat afkoelen

Glazuur

  • Met een lepeltje de frambozen door een klein zeefje persen
  • Voeg het sap bij de poedersuiker en roer goed tot er een egale massa ontstaat
  • Doop de cakejes in de roze glazuur of besmeer met een lepel

 

Besmeer de cakes met glazuur
Besmeer de cakes met glazuur, enjoy!

Bron: Koken met Karin

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.