stroopwafelkwarktaart

Is dat 1 woord? Stroopwafelkwarktaart? Het doet in elk geval niet onder voor de smaak. Heel machtig, dat wel wel maar zo ontzettend lekker. Normaal gesproken maak ik alles zelf maar in dit geval heb ik de stroopwafels en de caramelpasta kant en klaar gekocht. O ja, er zit ook witte chocolade in en je hebt geen oven nodig. Wel een springvorm, bakpapier en als je het in huis hebt, Acetaatfolie voor de rand van de springvorm. Meet wel even de diameter van je springvorm. De mijne is 24 cm, maar als je een kleinere gebruikt neem dan iets minder stroopwafels voor de bodem.

Wil je de caramelpasta zelf maken? Dat kan ook maar dat duurt een paar uurtjes. Zet daarvoor een blikje gecondenseerde melk in ruim water en breng aan de kook. Laat het 3 uur zachtjes koken en zorg ervoor dat het blikje onder water blijft. Na 3 uur heb je caramelpasta.

stroopwafelkwarktaart

Nodig voor de stroopwafelkwarktaart

  • 1 pakje stroopwafels, 12 stuks
  • 6 ministroopwafels (voor de versiering op de taart)
  • 80 gram roomboter
  • 2 kuipjes Monchou
  • snufje kaneel
  • 300 gram witte chocolade
  • 175 ml slagroom
  • 5 volle eetlepels caramelpasta (bijvoorbeeld Bebogeen)

Zo maak je de taart

Smeer de bakvorm in met een beetje boter en bekleed de springvorm met bakpapier. De bodem en de randen. Voor de randen kun je ook Acetaatfolie gebruiken als het het in huis hebt.

Verkruimel 6 grote stroopwafels in een keukenmachine en smelt de boter in een pannetje. Vermeng de kruimels met de boter en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan en plaats de vorm in de koelkast.

Smelt de witte chocolade au-bain-marie en zet daarna even opzij om iets af te koelen. Klop in een kom de Monchou los en klop in een andere kom de slagroom stijf en schep het daarna door de roomkaas. Voeg naar smaak een snufje kaneel toe. Meng de gesmolten chocolade door het roomkaasmengel.

Verkruimel met de hand nog 4 grote stroopwafel. Dat hoeft niet zo fijn te zijn als de kruimels van de bodem. Meng de stukjes wafel door het roomkaasmengsel en verdeel het in de springvorm. Zet de vorm voor minstens 8 uur in de koelkast.

Roer 5 volle eetlepels caramelpasta los en verdeel over de taart die nog in de vorm zit. Snijd voor de decoratie de kleine stroopwafels doormidden en plaats ze boven op de caramel.

Maak de springvorm los, verwijder het bakpapier en de folie. Smakelijk!

Door Angeli