Een dag wat minder koolhydraten is altijd een goed idee. Deze keer heb ik een heerlijke grote portie rauwkost Tahinsalade met kippendijen. Lekker mager vandaag! De dressing is van magere Griekse yoghurt met Tahin, sesampasta. Lekker snel klaar, het vult goed en ideaal op een zomerse dag zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan.
Nodig voor Tahinsalade met kip
2 personen – bereidingstijd 20 minuten
- 80 gram witte of groene kool
- 2 stengels bleekselderij, fijn gehakt
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- 20 gram verse peterselie
- 2 wortels, geraspt
- 1 rauw rode biet geraspt
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels Tahin
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 citroen, uitgeperst en de schil geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram kippendijen filets
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
Zo maak je de Tahinsalade met kip
- Meng de kool, bleekselderij, peterselie, rode ui, wortel en de rode biet
- Meng de Griekse yoghurt met de Tahin, knoflook en de helft van het citroensap
- Meng het yoghurtmengsel door de rauwkost
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijen op een middelhoog vuur
- Verdeel de rest van het citroensap over de kipfilets en de helft van de citroenrasp en paprikapoeder
- Breng op smaak met zout en peper en bak circa 6 minuten
- Snijd in grote stukken en serveer het op de Tahinsalade
- Decoreer met peterselie en citroenrasp