Vistortilla’s

Het was een drukke doordeweekse dag en stressen rond zessen gaat beginnen. Herkenbaar? Eigenlijk wil je  snel een gezonde maaltijd op tafel zetten want je moet zometeen weer de deur uit. Dan heb ik goed nieuws voor je. Geen zakjes en pakjes, geen kant-en-klare opwarmmaaltijd maar een verantwoorde magere maaltijd die ook nog eens binnen 20 minuten op tafel staat. Maak vistortilla’s! Ze staan deze maand in Gezond Magazine. Zien ze er in het echt net zo lekker uit als op de foto? Ja!

Vistortilla met kabeljauw

Nodig voor vistortilla’s

4 personen – bereidingstijd 20 minuten

  • 4 visfilets van witvis bijvoorbeeld kabeljauw
  • 1eetlepel fijngesneden salie
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 1 avocado
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 400 gram gemengde sla
  • 1 geraspt worteltje
  • 8 kleine volkorentortilla’s
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • peper en zout

Zo maak je vistortilla’s

  • Verwarm de oven op 180º C
  • Halveer de visfilets, kruid ze met gedroogde chilivlokken en de salie
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Plaats ze in een ovenschaal circa15 minuten in de oven
  • Ontpit en pureer de avocado en meng met het citroensap
  • Warm de tortilla’s op in een droge, hete koekenpan
  • Besmeer de tortilla’s met de helft van het avocadomengsel
  • Verdeel de sla en de wortelrasp over de tortilla’s en leg de visfilets op de sla
  • Smeer de rest van de avocado erover en schep er een lepel Griekse yoghurt op

Vistaco

Bewaren

Bewaren

Bewaren

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *