Warm chocoladecakeje met sinaasappelmascarpone

Chocoholics opgelet want ik heb alweer een chocoladetoetje uit de oven voor je. Het warme chocoladecakeje met sinaasappelmascarpone heeft sinaasappelrasp door de chocolade en ook door de mascarpone. Kardemom geeft samen met sinaasappelrasp de mascarpone een subtiele smaak. Je ruikt de zoete, scherpe geur van kardemom maar je proeft citroen en kamfer. Heel makkelijk toetje en zonder bloem maar wel eieren, chocolade, suiker en boter. Klinkt goed maar ook machtig……Net zo machtig maar ook zo lekker is het warme chocoladetaartje met frambozencoulis. Vergeet even de calorieën en geniet, dat mag best een keer!

Warm chocoladecakeje met sinaasappelmascarpone

Nodig voor chocoladecakeje met sinaasappelmascarpone

6-8 personen –  bereidingstijd 1 uur

  • 190 gram pure chocolade, reep of couverture
  • 125 gram boter
  • 190 gram suiker
  • 4 eieren
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Sinaasappelmascarpone
    • 150 gram mascarpone
    • Rasp van 1/2 sinaasappel
    • 6 kardemompeulen, geroosterd en zaadjes fijngemalen
    • 25 gram suiker

Chocoladecakeje met sinaasappelmascarpone

  • Verwarm de oven op 120ºC
  • Breek de chocoladereep in kleine stukjes en smelt samen met de boter in een schaal boven kokend water. Let op dat de schaal het water niet raakt. Roer glad en haal van de pan
  • In een andere kom klop je de eieren luchtig met de suiker
  • Roer het eiermengsel door de gesmolten chocolade en roer de sinaasappelrasp er doorheen
  • Schenk ramekins of andere ovenschaaltjes bijna vol met de chocolade en zet 45 minuten in de oven tot ze nog wat zacht zijn. Haal ze uit de oven en laat even een paar minuten staan
  • Meng alle ingrediënten voor het mascarponemengsel door elkaar tot een glad mensel
  • Serveer het nog warme toetje met een schepjes mascarpone

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.