Zoete aardappels zijn zo lekker en je kunt er net zoveel mee als met een gewone aardappel. Na poffen, gratin, puree en bakken zijn nu zoete aardappelkroketjes aan de beurt. Nu heb ik überhaupt nog nooit kroketjes gemaakt dus wordt het eens tijd. Het is helemaal niet moeilijk, zo blijkt. Aardappels koken, pureren, ei, boter of kokosolie en bloem erbij en rollen door ei en paneermeel. Bak ze in de frituur of in de oven. Zo makkelijk en superlekker bij wild, eendenborst of bij de borrel met een yoghurt-mayo dip.

Zoete aardappelkroketjes

Nodig voor zoete aardappelkroketjes

  • 500 gram zoete aardappels
  • 1 eetlepel kokosolie (boter kan ook)
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • mespuntje gedroogde tijm
  • paneermeel

Zo maak je de zoete aardappelkroketjes

  • Schil en kook de zoete aardappels gaar
  • Scheid een ei en bewaar zowel de dooier als het eiwit
  • Pureer met een staafmixer of keukenmachine en voeg 1 eidooier toe. Roer goed en voeg tijm, kokosolie of boter toe en vervolgens 2 eetlepels bloem
  • Laat helemaal afkoelen
  • Kluts in een diep bord 1 heel ei met het eiwit van het 1e ei
  • Vul nog een diep bord met paneermeel
  • Rol van de zoete aardappelvulling kleine bolletjes
  • Als het erg plakt rol ze dan nog door een beetje bloem
  • Maak er per bolletje de ovale bekende kroketvorm van, haal door het ei en vervolgens door de paneermeel. Herhaal eventueel nog een keer
  • Frituur de kroketjes op 180º C zo’n 4-5 minuten.